top of page

Persoonlijke ontwikkeling

9web.jpg

Wie ben jij als mens? Wat zijn je drijfveren? Waar ben je goed in? Waar word je echt blij van? We zijn gewend geraakt om veel beslissingen met ons hoofd te maken, waardoor we steeds verder verwijderd raken van onze 'echte ik'.  We zijn goed in het aanpassen. Aanpassen aan de omgeving of omdat je aan bepaalde verwachtingen wil voldoen. Verwachtingen die je jezelf hebt opgelegd of juist door een ander. 

 

Ik leer je succesvol te zijn op jouw natuurlijke manier, met aandacht voor wat echt belangrijk is voor jou en alle factoren die daarbij van invloed zijn.

Persoonlijke ontwikkeling op een integrale wijze

Persoonlijke ontwikkeling aan de hand van mijn integrale leeftstijl model is persoonlijke ontwikkeling op een dieper niveau. We gaan verder dan het onderzoeken wat je competenties zijn en hoe je die kunt ontwikkelen. Mijn begeleiding op dieper niveau gaat over ‘wie jij bent’, ‘wat echt belangrijk voor je is’ en ‘waar je werkelijk naartoe wilt’ in je leven. Dat diepere niveau gaat over zingeving – ontdekken wat jouw leven zin en richting geeft. Dat kun je vervolgens toepassen en ervaren in je werk, maar ook in je privéleven.

Wanneer je je op het diepere niveau ontwikkelt, dan ben je veerkrachtiger. Om veerkrachtig te kunnen zijn, moet je namelijk voelen dat de ontwikkeling betekenis heeft en dat je leven betekenisvol is. Dan beweeg je je in de juiste richting. Je bent dan beter bestand tegen externe druk, aangezien je ‘van binnenuit’ weet waar je in gelooft en wie je bent. 

“Geef je leven richting, ontdek wie je bent en wat je wilt in jouw leven."

Wat is zingeving nu eigenlijk?

Zingeving is een behoefte: het geven van betekenis oftewel zin aan je leven. Je wilt voldoening halen uit de dingen die je doet en voor jou betekenisvol leven leiden. Dit geeft je het gevoel van voldoening, waardering en vertrouwen. 

Wat geeft mijn leven zin? Waarom doe ik wat ik doe? Wat vind ik belangrijk? Waar sta ik voor? Wat nou als je het niet weet? 

Zingeving draagt bij aan een gezond leven. Als de dingen die jij doet voor jou geen betekenis hebben, kan dat leiden tot psychische klachten als bijvoorbeeld een negatief zelfbeeldburn-out of depressie. Aan de andere kant kun je de dingen die jij wel zinvol vindt met volle overgave doen, waaruit je veel energie en geluk kunt halen. Hoe fijn is het dat jij de tijd kunt nemen voor jezelf om stil te staan bij de dingen die jou gelukkig maken.

28web.jpg

Let's try!

Het starten met een coachtraject is vaak een hele stap. Dat stemmetje in je hoofd vertelt je maar al te graag dat je het zelf moet kunnen oplossen. 'Niet zo aanstellen, gewoon doorgaan'. Dat het vanzelf wel weer over gaat als je nog iets harder je best doet. Maar wees eens eerlijk. Werkt het? Waar sta je over 1, 3 of 5 jaar als je zo door blijft gaan? Verdient jouw omgeving, maar vooral jij, het niet om de beste versie van jou om zich heen te hebben? 

Let's try it! Want waar ben je bang voor, het kan alleen maar beter worden toch? Zet je eerste stap en plan een gratis en vrijblijvend oriëntatie gesprek met mij in.

bottom of page