top of page

Over mij

26web_edited.png

Ik geloof dat iedereen uniek is en iets te doen heeft in het leven. Vanuit dat oogpunt kijken we samen naar de invulling van jouw leven, met als doel een gelukkiger, energieker en zinvoller bestaan. 

Hoi, ik ben 

 Anneke

Geboren (3 maart 1984) en opgegroeid in Enschede waar ik nog steeds woonachtig ben. Ik ben getrouwd met Michiel en we zijn trotse ouders van ons koningskoppel Floor (2014) en Morris (2016). 

Mijn loopbaan startte in de financiële dienstverlening. Een zakelijke wereld, waar deadlines en prestaties voorop staan. In die wereld eiste ik altijd meer van mezelf, ik kon altijd een stapje hoger. Er was een burnout voor nodig om de zoektocht naar mezelf te starten. Ik kreeg voor het eerst de tijd om bewust bij mezelf stil te staan. Hiervoor was ik altijd bezig, altijd in de actie-stand en pakte ik nooit rust of de tijd om ‘te zijn’ en te reflecteren. Met mij ging het altijd goed, hard werken en een druk 'gezellig' sociaal leven was voor mij de standaard. ‘Niet zeuren en gewoon (nog even) doorgaan’, zei ik tegen mezelf. Het hoort er toch bij?

Na een intensief psychologisch traject had ik veel over mezelf geleerd en was ik weer ' klaar' om aan de slag te gaan. Wat ik toen nog niet wist, is dat dit slechts de start van mijn zoektocht was. Ik was fysiek weliswaar klaar om weer aan het werk te gaan, maar het was voor mij een heel duidelijk signaal dat ik dit niet nogmaals wilde meemaken. Alles in mij zei dat het tijd was voor verandering! Tijd om te veranderen tot de persoon die ik eigenlijk van nature ben, maar gaandeweg beetje bij beetje ben kwijt geraakt. Vanaf dat moment ben ik begonnen met keuzes maken. Keuzes waar IK me prettig bij voel en IK gelukkig van word.


Wie ben ik echt, wat kan en wil ik, wat vind ik belangrijk, waar word ik blij van? Hoe kan ik gezonder leven? Hoe kan ik mijn energie beter managen? Hoe kan ik ontspannen? Hoe kan ik beter omgaan met stress? Hoe kan ik meer rust creëren in mijn hoofd en in mijn lijf? Wat vertellen mijn emoties en lijf mij eigenlijk allemaal? Al dit soort vragen ben ik mezelf gaan stellen en nog steeds leer ik elke dag over mezelf en van iedereen die op mijn pad komt.

Nu zet ik al mijn kennis en ervaring met veel plezier in, om anderen te begeleiden in de zoektocht naar zichzelf. De zoektocht naar een gelukkiger en energieker leven met meer zingeving. 

Omschrijf jezelf eens

Vrolijk, positief, ondernemend, enthousiast en een echte doorzetter. Relaties zijn het allerbelangrijkste voor mij; mijn relatie met mijn man en kinderen, mijn familie, mijn goede vrienden. Maar ook de werkgerelateerde relaties; met mijn mede coaches, de mensen die ik heb mogen coachen en de mensen die mij elke keer weer nieuwe kennis weten bij te brengen.  

Ik vind het belangrijk om in beweging te blijven; met mijn lichaam en geest. Ik ben leergierig en wil mezelf blijven ontwikkelen om in beweging te blijven, maar weet heel goed dat een frisse geest ook fysieke beweging nodig heeft. Dit kan een goede HIT-training zijn, maar ook een wandeling door de natuur.

 

 

Waar ben je goed in?

Na mijn eerste talentgesprek kwam ik erachter dat mijn talent uitermate geschikt is voor een coach. Mijn talent is namelijk: mensen laten bloeien. Niet helemaal wat je verwacht van een financiële dame. Achteraf was dit ook de reden dat ik me nooit helemaal op mijn gemak voelde in de financiële sector. Ik liep constant op mijn tenen, zag mijn toegevoegde waarde niet en ik werkte met het gevoel dat ik elk moment door de mand kon vallen. Niet echt een ideale werksituatie dus. Nu weet ik dat ik mijn talent niet juist benutte en ik hierdoor mijn kwaliteiten niet in kon zetten. Toen dit helder werd voor mij voelde het alsof er een last van mijn schouders viel. Ik zag waarom ik er toe deed, wat nou echt MIJN toegevoegde waarde is. Er vielen veel kwartjes voor mij; op werkgebied, maar ook buiten mijn werk om.  
 

Nog wat feitjes over mij 

Ik word blij van

Ik word blij van de zon, van reizen, de natuur, een heerlijke (bos)wandeling en een diepgaand gesprek met mijn man of vrienden. Maar ook van het kijken naar mijn kinderen als die heerlijk aan het spelen zijn, me een dikke knuffel geven of hun lieve woordjes. Verder kun je me blij maken met goede sushi en een kop (kruiden)thee met een stukje chocolade om erin te dippen.

Favoriete vakantie

Ibiza en Bali hebben mijn hart gestolen. Ik houd van de relaxte vibe, de vriendelijke mensen, de rituelen, het heerlijke geurige eten, en de prachtige natuur. Dit heb ik eerst ervaren op Bali en eigenlijk vind je dit ook terug op Ibiza. Dat is voor mij een soort Bali van Europa zeg maar. 

Ochtendritueel

Vroeger had ik onwijs last van een ochtendhumeur, dit is vanzelf over gegaan door het ritme van mijn jonge kinderen. Wel heb ik s'ochtend behoefte aan een momentje voor mezelf. Ik begin daarom het liefst met een korte ochtendmeditatie. Dit geeft me focus en zorgt voor een positieve mindset. Zo sta ik weer even stil  bij de kleine dingen waar ik dankbaar voor ben. 

Life changers 

Een hectische fulltime baan in de financiële dienstverlening, een druk sociaal leven i.c.m. het prille moederschap en niet goed voor mezelf zorgen, heeft mij (door een burn-out) de ogen geopend. Ik ben met mezelf aan de slag gegaan en heb mezelf als het ware gereset. Wie ben ik en wat wil ik met mijn leven? En vooral; wat heb IK nodig en waar word IK gelukkig van?

24web.jpg

Mijn Ervaring

"The road to succes is always under construction"

Ik geloof dat je nooit uitgeleerd raakt. Naast alle eigen persoonlijke ervaringen, hieronder een greep uit de opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb. 

  • Stresspreventie en -interventie volgens de CSR-methode - CSR centrum

  • HBO+ opleiding tot MARK Leefstijl- en vitaliteitscoach​ - MARK Academy

  • Professioneel Leefstijl- & Vitaliteitstrainer - MARK Academy

  • Programma Inspirerend Leiderschap - Godelieve Meeuwissen

  • NLP Practioner - AVPL

  • MPOP Business school - Simone Levie

  • Kwartjestraining (met o.a. mindfulness, hartcoherentie) 

  • HBO Small Business and Retail Management

  • en veel eigen levenservaring :-) 

bottom of page