top of page

Mijn
werkwijze

19web.jpg

Weet jij nog waar je als kind blij van werd of wat je vroeger wilde worden? Weet jij waar je energie van krijgt en geniet je hier ook bewust van? Of vliegen de dagen aan je voorbij zonder er bij stil te staan? En hoe staat het met je energieniveau? 

Vanuit mijn integrale leefstijl model begeleid ik je naar een energieker, vitaler en gelukkiger leven met meer zingeving.

Wat houdt integrale coaching in?

Integrale vitaliteit & leefstijlcoaching is coaching dat zich richt op de hele mens. Als mens ben je een bijzonder, uniek en complex wezen. Je bent niet alleen je hoofd, je mentale intelligentie, maar je hebt als mens vele andere intelligenties die je heel veel vertellen over hoe het met je gaat en wat goed voor je is.

 

Integrale leefstijlcoaching helpt je te ontdekken waar de kerndisbalans zich bevindt van jouw leven op dit moment. Het helpt je antwoorden te vinden op jouw vragen. En je ondervindt aan welke knoppen je kan draaien om weer op je juiste pad te komen. Door met de kern aan de slag te gaan, zul je zien dat op andere vlakken ook verbetering ontstaat. Je komt weer in je eigen kracht en weet beter wie je bent, wat je kan en wilt.

Ik ga niet voor een 'quick fix' en werk daardoor niet met eenmalige sessies. Ik stem het traject altijd af op jouw behoeften. Met als doel een verbetering van je leven; levenscoaching dus.

 

Integraal model.png
Onderdelen van het integrale model
2_edited.jpg

Zingeving

Wat geeft jouw leven zin?

Wie ben je? Wat is jouw missie? Welke bijdrage heb je te leveren? Besteed jij je tijd aan de dingen waar je gelukkig van wordt? Samen gaan we op zoek naar je ware ik.

5_edited.jpg

Lichaam

Hoe fit is je lijf?

 

Bij leven in balans hoort ook  uitgebalanceerde voeding, voldoende bewegen maar ook ontspannen en slapen. Als deze basis goed zit, krijg je voldoende energie om de dingen te doen die je wilt doen.

3_edited.jpg

Hoofd

Maak je beslissingen vanuit je hoofd?

We zijn gewend om vanuit ons hoofd te werken en beslissingen te maken. We piekeren veel en belemmerende gedachten houden ons tegen. Ik leer je om te vertrouwen op je intuïtie en je hart. Dit houdt je op het juiste pad.

Kopie van H O O F D_edited.jpg

Eigen regie

Hoe kom jij weer aan het roer te staan van je leven?

Neem zelf verantwoordelijkheid voor jouw kwaliteit van leven. Jij weet immers zelf het allerbeste wat goed is voor jou.Wat ga je anders doen? En hoe zorg je ervoor dat je niet terug valt in oude patronen? Ik sta voor duurzame leefstijlaanpassingen; een verbetering van je leven dus.

4_edited.jpg

Emoties

Durf jij naar je gevoelens te luisteren?

Gevoelens en emoties wijzen je de weg. Ze geven je signalen over je behoeften, maar ook over je grenzen. We hebben al snel de neiging om door te gaan; 'niet lullen maar poetsen!' Ik leer je te luisteren naar je lichaam en de signalen die je krijgt.

7web.jpg

Ik werk graag met vrouwen en millennials die worstelen met grote thema's in het leven. Er wordt van ons verwacht dat we op jonge leeftijd al vele belangrijke keuzes moeten maken. Die keuzes kunnen zorgen voor stress, verwarring en onzekerheid; zelfs op latere leeftijd. Daarnaast verlangen we ernaar om erbij te willen horen, waardoor we ons aanpassen aan de verwachtingen van onze omgeving. Op een gegeven moment gaat dit wringen. We eisen teveel van onszelf, waardoor steeds meer mensen op jonge leeftijd al te maken krijgen met burn-out klachten. 

Ik geloof erin dat je juist op zoek moet naar jezelf. Jij bent de basis van je bestaan en jij hebt de antwoorden die weten wat goed voor jou is. Samen gaan we op zoek naar wie jij echt bent. Vanuit daar werken we met integrale thema's aan je leven, zodat je ook echt jezelf kunt blijven.  

voor wie?

 

WAT KAN je VERWACHTEN?

 

Als je met mij werkt gaan we niet alleen maar praten, ik zet je aan tot beweging. Ik geloof niet in een ‘quick fix’. Ik ga voor een duurzame transformatie door gebruik te maken van een integrale aanpak. We gaan samen aan de slag met jouw hulpvraag en doelen die je wilt bereiken. Dit doen we vanuit de vijf thema's waarin jij als persoon centraal staat. Bij elk thema horen oefeningen en opdrachten waarmee er beweging komt, dit doen we in kleine stapjes die voor jou op dat moment prettig zijn. 

Ik vertel je niet hoe jij je leven moet gaan leiden. Dat is volledig aan jou. Alle antwoorden zitten al in jou en alleen jij bent verantwoordelijk voor jouw levensgeluk. Ik help je contact te maken met jouw dromen en verlangens, met wie je ten diepste bent, zodat je kunt zijn wie je in essentie bent. Ik help je rust in je hoofd te krijgen, door aan de slag te gaan met jouw belemmerende en helpende overtuigingen. Ik help je weer bewust te worden van je lichaam en je eigen grenzen te bewaken. Daarnaast kijk ik ook samen met jou naar je voeding, beweging en ontspanning zodat we hier voor jou het beste uit kunnen halen. 

Daarbij werk ik vooral intuïtief zodat precies dat aan bod komt wat jij nodig hebt. Ik maak gebruik van technieken en tools uit systemisch werk, cognitieve gedragstherapie, NLP, meditatie, visualisatie en wandelcoaching. 

Praktische info

  • Ik werk met trajecten van gemiddeld 6 tot 12 maanden. Afhankelijk van jouw vraag en doelstellingen bepalen we samen wat de gewenste looptijd is. 

  • Ik werk met een vaste einddatum, zodat we ons beiden kunnen focussen op het einddoel. 

  • Ik maak altijd een offerte op maat afgestemd op jouw wensen, zoals we deze besproken hebben. 

  • Vaak is er vanuit de werkgever veel mogelijk wat betreft vergoeding van persoonlijke begeleiding middels coaching. Vraag dus eens bij je werkgever wat voor jou de mogelijkheden zijn. 

  • Locatie stemmen we af. Dit kan op mijn thuisadres, externe locatie of jouw werklocatie.

Keyboard and Mouse

Laten we kennismaken

Voordat we aan de slag gaan maken we eerst kennis. In een telefonisch gesprek bespreken we samen waar jij nu staat, waar jouw behoefte ligt en wat voor jou praktisch mogelijk is, zodat je ook in je privé leven rust ervaart. Je kunt dan al jouw vragen stellen en samen kijken we of het klikt en goed voelt. 

bottom of page